Home · Auto

 

Wil je op je 16,5 jaar meteen beginnen met je autorijlessen? Dat kan! Wij plannen het alvast voor je in. Met veel aandacht voor jouw doel,het behalen van je autorijbewijs, en een goede begeleiding zorgen we ervoor dat je met een veilig gevoel, zelf de weg op kunt. Om voor het eerst de weg op te mogen, heb je geen theoriecertificaat nodig. In het bijzijn van een instructeur mag je dus meteen de weg op. Er wordt gelest in een Volkswagen golf. Deze hebben we in automaat en handgeschakeld. 
De benodigde boeken en ander oefenmateriaal voor theorie zijn bij onze rijschool verkrijgbaar ( kopen of lenen ). Je kan het  beste al voor je zeventien wordt beginnen met je theorie zodat je goed voorbereid aan je praktijlessen kan beginnen.Vanaf de dag dat je 16½ jaar bent geworden mag je het theoriecertificaat gaan halen, dit theoriecertificaat is 1½ jaar geldig. 
Nadat je rijlessen hebt gehad, en je klaar bent voor je examen, mag je het praktijkexamen gaan doen. Op het moment van het praktijkexamen moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Het praktijkexamen wordt afgenomen bij het CBR in ’s-Hertogenbosch. Je rijdt tijdens het praktijkexamen in je ‘eigen’ lesauto waar je in gelest hebt. Tijdens het praktijkexamen rijdt er een examinator mee, die beoordeelt of je vlot, veilig en zelfstandig de weg op kunt. Ben je geslaagd, dan kun je dezelfde dag, mits het gemeentehuis nog open is, naar het gemeentehuis om het autorijbewijs aan te vragen. 
Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar zelf een rijschool benaderen om te starten met autolessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch? 

 

 

Leeftijdscriteria begeleid rijden

-Lessen mogen gestart worden vanaf 16,5 jaar
-Theorie-examen mag afgelegd worden vanaf 16,5 jaar en is 18 maanden geldig
-Tussentijdse toets en Praktijkexamen mogen afgelegd worden vanaf 17 jaar

 
Voor meer informatie neem gerust Contact met ons op.