Wil je op je achttiende verjaardag meteen beginnen met je autorijlessen? Dat kan! Wij plannen het alvast voor je in. Met veel aandacht voor jouw doel,het behalen van je autorijbewijs, en een goede begeleiding zorgen we ervoor dat je met een veilig gevoel, zelf de weg op kunt. Om voor het eerst de weg op te mogen, heb je geen theoriecertificaat nodig. In het bijzijn van een instructeur mag je dus meteen de weg op. Er wordt gelest in een Volkswagen golf. Deze hebben we in automaat en handgeschakeld.

Wij geven theorie lessen voor het behalen van het theoriecertificaat. Deze lessen vinden plaats op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur. aan deze theorielessen zijn voor leerlingen van onze rijschool geen kosten verbonden. De benodigde boeken en ander oefenmateriaal zijn bij onze rijschool verkrijgbaar ( kopen of lenen ). Je kan het  beste al voor je achttien wordt beginnen met je theorie zodat je goed voorbereid aan je praktijlessen kan beginnen.Vanaf de dag dat je 18 jaar bent geworden mag je het theoriecertificaat gaan halen, dit theoriecertificaat is 1½ jaar geldig.

Nadat je rijlessen hebt gehad, en je klaar bent voor je examen, mag je het praktijkexamen gaan doen. Op het moment van het praktijkexamen moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Het praktijkexamen wordt afgenomen bij het CBR in ’s-Hertogenbosch. Je rijdt tijdens het praktijkexamen in je ‘eigen’ lesauto waar je in gelest hebt. Tijdens het praktijkexamen rijdt er een examinator mee, die beoordeelt of je vlot, veilig en zelfstandig de weg op kunt. Ben je geslaagd, dan kun je dezelfde dag, mits het gemeentehuis nog open is, naar het gemeentehuis om het autorijbewijs aan te vragen. Het rijbewijs wordt voor jou gemaakt en na het in ontvangst nemen van het rijbewijs, mag je zelf de weg op.

 

Leeftijdscriteria begeleid rijden

Vanaf november 2011 is de proef begeleid rijden voor de rijbewijscategorie B (personenauto) gestart, met de volgende leeftijdscriteria: 

-Lessen mogen gestart worden vanaf 16,5 jaar
-Theorie-examen mag afgelegd worden vanaf 16,5 jaar en is 18 maanden geldig
-Tussentijdse toets en Praktijkexamen mogen afgelegd worden vanaf 17 jaar

Wanneer je op je 17e geslaagd bent voor je rijbewijs, mag je tot aan je 18e verjaardag rijden onder begeleiding van een coach, die je zelf mag opgeven. Vanaf je 18e verjaardag mag je alleen rijden.

 

Theorielessen zijn op donderdagavond van 19.00-20.30 uur (gratis)

Voor pakket prijzen klik dan Prijzen.
Voor meer informatie neem gerust Contact met ons op.

Copyright © 2017 Rijschool Steenbakkers